Registrer et domænenavn

Domæneregistrering i alle almindelige domænenavnsudvidelser

Domænenavne

Et domænenavn kaldes også en internetadresse. Teknisk henviser et domæne til en computeradresse (IP-adresse), der består af numre. En IP-adresse er knyttet til et navn, fordi det er lettere at huske end numre. Systemet kan sammenlignes med en telefonbog, hvor navne er knyttet til telefonnumre; internetbrugeren kan let finde den relevante hjemmeside. Et domænenavn kan beskrives som en karakteristisk funktion på internettet med alle funktionerne i et handelsnavn, et brand og en adresse.

Perception Forståelse

Som iværksætter vil du være genkendelig og let at finde. Brugen af internettet øges fortsat; en hjemmeside er den ideelle måde at præsentere og profilere din virksomhed på. Din hjemmesideadresse er domænenavnet. Ligesom et handelsnavn fungerer domænenavnet som en identifikator: det valgte navn gør hjemmesiden genkendeligt og adskiller det fra andre hjemmesider.

Tilmelding

Først når domænenavnet er registreret, kan et selskab starte og bruge sin hjemmeside online. Du skal derfor registrere dit domænenavn.

International

Planlægger du også at lave forretninger uden for dit eget land? Hvis dette er tilfældet, skal du registrere et internationalt domænenavn. Du kan vælge udvidelsen af det land, du har til hensigt at gøre forretninger i, fx .be eller .de. For at nå et større publikum, skal du vælge et bredere internationalt domænenavn, fx .com eller .eu. Du kan registrere dit internationale domænenavn på den samme hjemmeside, hvor du registrerede dit nationale domænenavn. Internationale domænenavne koster normalt mere end nationale. Hvis du vil nå et internationalt publikum, skal din hjemmeside sikre det. Giv engelske tekster og produkter, der imødekommer interesser fra mennesker fra andre kulturer.

Beskyt det

Domænenavne bliver stadig vigtigere. En hjemmeside i sig selv med et effektivt domænenavn er vigtigt for en moderne, konkurrencedygtig iværksætter. Der er nu mere end 162 millioner domænenavne, og antallet fortsætter med at vokse. Det er vigtigt at bevare kontrollen over din hjemmeside og dit domænenavn: på denne måde kan du sikre dig, at potentielle kunder faktisk ender på din egen hjemmeside. Dit domænenavn symboliserer billedet af din virksomhed: beskyt det mod uautoriseret brug.

Hellere være på den sikre side

I modsætning til et varemærke eller handelsnavn betragtes et domænenavn ikke som intellektuel ejendom. Det er muligt, at du støder på et internet- og / eller domænenavn, der er praktisk taget er identisk med dit firma. De fleste internetbrugere bruger næsten aldrig internetadressen til at besøge en hjemmeside; de bruger Google til at søge efter firmanavnet eller produktet. Hvis din konkurrents domænenavn er meget lig med dit, kan det være meget skadeligt for din virksomhed: du kan miste potentielle besøgende. Du kan tage retssager, men juridiske procedurer er dyre og vil ikke nødvendigvis gå din vej. Antallet af domænenavne er vokset enormt i de senere år: mange iværksættere er klar over, at forebyggelse er bedre end kur. For at beskytte deres eget domænenavn køber de flere udvidelser.

FORSIGTIG

Et godt domænenavn bidrager til din kommercielle succes. Du skal vælge det omhyggeligt! Et godt domænenavn er normalt kort og til det punkt, stærk, indeholder ingen bindestreger, siger noget om din virksomhed, er let at skrive og har en pålidelig og genkendelig udvidelse. Vælg et nyt domænenavn, der ikke skader andres varemærkerettigheder. Du kan kontrollere, om domænenavnet er registreret på værtudbyderens hjemmeside.

Krav

Domænenavne skal opfylde en række internationale standarder. Følgende regler er vigtige:

  • Domænenavnet består af bogstaver, tal og/eller bindestreger.
  • Der må ikke være en bindestreg mellem to bogstaver og/eller tal.
  • Et domænenavn skal indeholde mindst 2 og højst 63 tegn.
  • Domænenavne må ikke være i konflikt med den offentlige politik.

Domænenavne indeholder ikke store bogstaver, mellemrum eller andre specialtegn.